Hoe het begon

Startselect is opgericht in 2009 en gestart als eenmansbedrijfje vanuit het traditionele zolderkamertje. Onze CEO Max Gudden had een Xbox 360 en wilde online gamen tegen vrienden. Hiervoor had hij echter een Xbox Live abonnement nodig, deze kon hij op 3 manieren aanschaffen:

  • Rechtstreeks op de Xbox en betalen met een creditcard 
    Deze had hij niet en zijn ouders wilden hem helaas ook geen creditcard geven.  
  • Online bestellen
    Hij had geen zin om 2 dagen te wachten op een pakketje.
  • Kopen in een winkel
    Met het bekende Nederlandse weer betekende dit vaak: op de fiets door de regen voor een klein kraskaartje.

Hij koos voor de laatste optie, kraste de code open en dacht: ‘waarom kan ik deze code niet gewoon online kopen?’

Vastbesloten om andere gamers de mogelijkheid te bieden om direct door te kunnen gaan met gamen, besloot hij om de kraskaarten zelf in te kopen, te digitaliseren en te verkopen. Eerst handmatig via eBay en Marktplaats, later via een echte website met lokale betaalmogelijkheden en een automatisch codeleveringssysteem. Online Prepaid Services, zoals we toen nog heette, was geboren.

Nieuwe producten zoals Playstation codes volgden, elke productgroep kreeg een individuele website.  In 2010 breidde we met succes uit naar België, Duitsland, Oostenrijk en Zweden. In 2016 kwamen er andere Europese landen bij zoals Finland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Startselect

Op 9 februari 2016 werd het Startselect platform gelanceerd, vastberaden om  de game industrie te transformeren van fysiek naar digitaal. Het business model verschoof hiermee van een fysieke voorraad en het onderhoud van meer dan 110 websites, naar 1 meertalige webshop voor alle soorten digitale cadeaukaarten en games. Het platform werd wereldwijd gepitcht en kreeg hiermee de goedkeuring van spelontwikkelaars en platformen zoals Apple, Google, Sony, Activision Blizzard, Playstation, Xbox, Nintendo en Ubisoft. Dit was tevens de start van het re-branding proces, van Online Prepaid Services naar Startselect.

Online Prepaid Services en Startselect zijn in 2015 en 2016 genomineerd voor Deloitte’s Technology Fast 50 award. De Fast50 is een lijst met Nederlandse technologie bedrijven en innovatieve startups die het snelst zijn gegroeid in de voorgaande 4 jaren. In 2017 publiceerde The Financial Times een lijst met Europa’s 1.000 snelst groeiende bedrijven, ook bekend als de ‘FT1000’. Startselect behaalde de 412ste plaats. We zijn trots op deze nominaties en zullen in de komende jaren onze horizon blijven verbreden. 


Missie en visie

Startselect biedt consumenten in Europa meer tijd om te gamen door de digitale verkoop van games en entertainment producten voor platformen zoals Google Play, iTunes, PlayStation, Xbox, Nintendo en Netflix. Op Startselect koop je eenvoudig een code met je favoriete betaalmethode, de code ontvang je direct op je beeldscherm en per e-mail. Verzilver het onmiddellijk of geef het cadeau aan een vriend of familielid. Nooit meer naar de winkel of wachten op de postbode: Start, select, play!

Startselect staat voor makkelijke en veilige online toegang tot onder andere games, muziek en apps, voor meer dan 1.000.000 klanten wereldwijd. Digitalisering kent geen grenzen en zal ons van steeds meer gemakken voorzien. We streven ernaar om het proces van games kopen, downloaden en spelen zo makkelijk mogelijk te maken. Sinds de opkomst van online en digitalisering, heeft Startselect altijd de grenzen opgezocht. Dit is hoe we een van de snelst groeiende bedrijven in de digitale game industrie zijn geworden.  Meegroeien met nieuwe technologische mogelijkheden, bestaande diensten uitrollen over de hele wereld en het ontwikkelen van nieuwe diensten zijn essentieel om succesvol te blijven.