Hoe het begon

Startselect is opgericht in 2009 en gestart als eenmansbedrijfje vanuit een zolderkamertje. Cliché, maar waar! Onze CEO Max Gudden had een Xbox 360 en wilde online gamen tegen vrienden. Hiervoor had hij echter een Xbox Live abonnement nodig en deze kon hij op 3 manieren aanschaffen:

  • Rechtstreeks op de Xbox en betalen met een creditcard 
    Een creditcard had hij niet. Zijn ouders wel, maar die mocht hij niet gebruiken. Flauw, maar verstandig!  
  • Online bestellen
    Hij had geen zin om 2 dagen te wachten op een pakketje.
  • Kopen in een winkel
    Met het bekende Nederlandse weer betekende dit vaak: op de fiets door de regen voor een klein kraskaartje.

Hij ging voor de laatste optie, kraste de code open en dacht: ‘waarom kan ik deze code niet gewoon online kopen?’

Vastbesloten om andere gamers de mogelijkheid te bieden om direct door te kunnen gaan met gamen, besloot hij om de kraskaarten zelf in te kopen, te digitaliseren en te verkopen. Eerst handmatig via eBay en Marktplaats, later via een echte website met lokale betaalmogelijkheden en een automatisch codeleveringssysteem. Online Prepaid Services, zoals we toen nog heette, was geboren!

Nieuwe producten zoals Playstation codes volgden, elke productgroep kreeg een individuele website. In 2010 breidde we met succes uit naar België, Duitsland, Oostenrijk en Zweden. In 2016 kwamen er andere Europese landen bij zoals Finland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Denemarken, Portugal, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Startselect

Op 9 februari 2016 werd het Startselect platform gelanceerd, vastberaden om de game industrie te transformeren van fysiek naar digitaal. Het business model verschoof hiermee van een fysieke voorraad en het onderhoud van ruim 110 websites, naar
1 meertalige webshop voor alle soorten digitale cadeaukaarten en games. Het platform werd wereldwijd gepitcht en kreeg de goedkeuring van spelontwikkelaars en platformen zoals Apple, Google, Sony, Activision Blizzard, Playstation, Xbox, Nintendo en Ubisoft. Dit was tevens de start van ons re-branding proces: van Online Prepaid Services naar Startselect.

We zijn in 2015 en 2016 genomineerd voor Deloitte’s Technology Fast 50 award. De Fast50 is een lijst met Nederlandse technologie bedrijven en innovatieve startups die het snelst zijn gegroeid in de voorgaande 4 jaren. In 2017 publiceerde The Financial Times een lijst met Europa’s 1.000 snelst groeiende bedrijven, beter bekend als de ‘FT1000’. Startselect behaalde de 412ste plaats. We zijn trots op deze nominaties en zullen in de komende jaren onze horizon blijven verbreden, zo hebben we in 2019 Luxemburg, Ierland en Polen toegevoegd aan ons landenportfolio.

In december 2020 hebben we onze eerste stap buiten de Europese Unie gezet, we zijn live gegaan in Australië! Inmiddels zijn we actief in 18 landen en laten onze ambitieuze plannen zich zeker niet beperken tot 1 werelddeel!

Missie en visie

Het beste uit je vrije tijd kunnen halen, dat vinden we belangrijk! Daarom zorgen wij voor makkelijke, zorgeloze en directe toegang tot entertainment door de verkoop van de beste digitale games, in-game tegoeden en abonnementen. Nooit meer naar de winkel of wachten op de postbode: Start, select, play! 

Startselect staat voor makkelijke, betrouwbare en veilige online toegang tot games, muziek, video en apps voor meer dan een half miljoen klanten wereldwijd. We streven ernaar om het proces van  kopen, downloaden en genieten zo makkelijk mogelijk te maken.

Sinds de opkomst van online en digitalisering heeft Startselect altijd de grenzen opgezocht. Meegroeien met nieuwe technologische mogelijkheden, producten en diensten uitrollen over de hele wereld en het ontwikkelen van nieuwe diensten zijn essentieel om succesvol te blijven.