Sollicitatieprocedure

Stap 1   Je sollicitatie
Is een van onze vacatures jou op het lijf geschreven en zie je ons wel zitten als werkgever? Dan ontvangen we via de button in de vacaturetekst graag jouw cv en motivatie! 

Na je sollicitatie verschijnt er direct een ontvangstbevestiging op je scherm en per e-mail ontvang je een link die toegang geeft tot onze sollicitantenportal. Binnen 5 werkdagen hoor je of we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

Kom je op dat moment niet in aanmerking voor de functie?
Wie weet is er in de toekomst wel een match! Houd deze website in de gaten en volg ons op LinkedIn, zo blijf je op de hoogte van de nieuwste vacatures.

Stap 2   Kennismakingsgesprek
Als jouw sollicitatie onze interesse heeft gewekt, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. In de meeste gevallen zal dit gesprek plaatsvinden met de manager van de betreffende afdeling en onze HR Adviseur.

Tijdens dit gesprek vertellen we je meer over Startselect, de functie en het team. We zijn natuurlijk ook benieuwd naar jou als persoon en de ervaringen die je hebt opgedaan. We kijken of je matcht met de functie en met ons als organisatie. Andersom check jij natuurlijk ook of deze functie en Startselect goed bij jou past, stel zeker vragen! 

We streven er naar om 7 werkdagen na het kennismakingsgesprek contact met je op te nemen om te horen hoe jij het gesprek ervaren hebt en te bespreken of we de procedure voortzetten.

Stap 3   Vervolggesprek
Zijn we nog steeds enthousiast over elkaar? Dan zien we je graag terug voor een tweede gesprek. Deze zal plaatsvinden met 2 andere collega's met een verse blik. Het kan gebeuren dat we je vragen om een case uit te werken.

Stap 4   Referentiecheck
Indien het tweede gesprek goed is verlopen, nemen we contact op met je voormalig leidinggevende en een collega om een nog beter beeld te krijgen van jou. De uitkomsten bespreken we ook met jou. 

Stap 5   Welkom bij Startselect!
Hebben we een goed gesprek gehad met je oud-collega's? Dan doen we je graag een aanbod om bij ons te komen werken. Het aanbod bestaat uit een passend salaris en bijbehorende secundaire arbeidsvoorwaarden. Ga je akkoord? Dan maken we je contract in orde zodat je deze digitaal kan tekenen. Tot slot ontvang je van ons een e-mail waarmee je een VOG kunt aanvragen.

Welkom bij Startselect, op naar je 1e werkdag!